
28 דצמ כל הדרכים לליבם- גיוס דור הY בצורה אפקטיבית ויעילה
אתם יכולים לקרוא להם דור המילניום, דור האינטרנט, או בשם שכולנו מכירים- דור הY (ילידי 1980-2000)
דור ה- Y השנוי במחלוקת- יש שיגידו שזה דור שלא מתפשר ושכל הזמן מחפש אחר הדבר הבא ויש שיגידו שהוא דור חסר סבלנות ומחויבות.
נהוג להתייחס במעט ביקורת לדור ה Y על מוסר העבודה שלהם, על חוסר הכבוד לסמכות ניהולית ועוד.
לנו כמגייסים, בעיקר מי שאינו משתייך לדור זה, קשה להתמודד פעמים רבות עם אוכלוסייה זו בגיוס.
כדי להצליח יותר חשוב שנבין את המאפיינים.
הדור הזה בעיקר מתבטא במרידה בדורות הקודמים ובעולם ערכים שונה לחלוטין בכל מה שקשור לתעסוקה שלו.
יציבות תעסוקתית OUT, אתגר ועניין IN- כשהדור הקודם דגל ביציבות במקום עבודה לשנים רבות, הדור החדש מחפש לשנות ולאתגר את עצמו בכל פעם, ודבר זה דורש מהמעסיקים להיערך לגיוס מתמיד מה שמוביל לעלות כלכלית גבוהה.
דור הY בניגוד לדורות שלפניו לא יתפשר על איכות חייו (שעות הפנאי ובילוי עם המשפחה) לטובת העבודה וזה יתבטא ברצון שלו שמקום העבודה יתאים את עצמו לצרכיו ולא ההפך. דבר נוסף שלא יתפשרו עליו זה הכיוון התעסוקתי- בני דור הY לא יחזיקו הרבה זמן במקום עבודה אחד, הם זקוקים לשינוי מתמיד ואתגר חדש בעבודה.
למרות כל אלו, אפשר להגיד שדור הY בעל יתרונות תעסוקתיים רבים- חושבים מחוץ לקופסא, תמיד מחפשים את החידוש הבא, מסתגלים במהירות לתפקידים ומקומות חדשים ויודעים לעבוד בצוות.
ארגונים רבים לא יודעים איך להתמודד עם ההתנהלות מול בני הדור הזה, ועל מנת לגייס באופן יעיל את העובדים הללו וגם לשמר אותם לאורך זמן, יש להיערך ולהתאים את הארגון לעובדיו.
אז איך נתייחס אליהם בתהליך הגיוס?
- הצעת המשרה- כבר בשלב הצעת המשרה חשוב להבין כי הם מצפים שישווקו להם את המשרה וחשוב להם להבין איך המשרה תשרת את האינטרסים שלהם- הם מצפים לקבל הכשרה עם הכניסה לארגון, להרגיש מתוגמלים ולהתפתח. וכשהם לא ירגישו שהם מתפתחים הם יחפשו תפקיד מתגמל יותר. לכן חשוב גם לשווק את המשרה באופן הזה.
- תהליך הגיוס- השתנו הזמנים שבהם בראיון עבודה הייתה היררכיה ברורה בין המראיין למרואיין. אוכלוסייה זו מחוזרת ומבוקשת וחשוב לה להרגיש זאת. ראיון העבודה משמש גם אותם לבחון את המקום, את התהליך. במידה והתהליך מסורבל, דורש הגעה מספר פעמים הם מסוגלים לוותר על המשרה. חשבו על תהליך הגיוס שלכם- האם הוא שיווקי, האם הוא נוח ומותאם למועמד, האם ניתן לעשות זאת במרוכז ביום אחד במקום להביא את המועמד מספר פעמים לחברה.
- מיתוג מעסיק- חשוב שהחברה תמותג בצורה כזו שתמשוך את המועמד. היום הם מבצעים בדיקה בעיקר ברשתות החברתיות לגבי המעסיק. חשוב שתחשבו איך אתם ממתגים את עצמכם כמעסיק- רווחה ושיקוף הפעילות בדף פייסבוק של החברה, בדקו מהן נקודות החוזקה שלכם כמעסיק ושווקו זאת- טכנולוגיה מתקדמת, תנאי רווחה מעולים, אפשרויות קידום מהירות ועוד.