
27 נוב מי מפחד מרשתות חברתיות בגיוס עובדים?
האינטרנט הביא איתו שינויים רבים בתחומים שונים אישיים ומקצועיים- כך גם בחיפוש עבודה וכן בחיפוש עובדים. למעשה כיום, אחת הדרכים הכי בולטות לחיפוש עובדים היא באמצעות רשתות חברתיות.
בשוק העבודה החסר כל פשרות והתחרותי- על מנת למצוא את הטאלנט המדויק לחברה שלרוב גם פאסיבי בחיפוש עבודה, לא דיי בחיפוש שטחי, אלא בחיפוש סיזיפי ועמוק יותר בנבכי הרשת, מי שמבצע אותו צריך להתמחות בגיוס עובדים, במבט על- עסקי ובשיווק חברתי.
וכאן מגיעה השאלה, האם הרשתות החברתיות באמת "עושות את העבודה"?
היתרונות של רשתות חברתיות ברורים- לפניהן, הגישה לכמות המועמדים הייתה מזערית, והחיפוש אחר העובד המתאים הפך להיות עסק יקר. בנוסף ברשתות החברתיות ניתן לבצע פילוח של קהל היעד אותו אנו מעוניינים לגייס וכן לבחון לעומק את הפרופיל של המועמד ובכך לדייק בהתאמה בין המועמד לארגון. פרופיל מועמד יכול להוות גם מכשול בדרך להשגת המשרה, לעיתים מספיקה תמונה אחת כדי להציב את המועמד בתבנית מסוימת ולשלול אותו על סף.
דבר זה מוביל לחסרונות ברשתות חברתיות- חיסרון בולט הוא זמן – על מנת למצוא את האדם המדויק והאיכותי, כזה שלא מוצאים בכל מקום, צריך הרבה זמן וניסיון- כלומר בבחינת הגיוס זה כמו לירות הרבה חצים שלא הרבה פוגעים. במקרה כזה, הרבה חברות מעדיפות להשתמש בעזרתן של חברות השמה
אז איך בכל זאת אפשר לגייס באופן יעיל וממצה?
למדו על הרקע האישי של המועמד
לכל מועמד יש את עמוד הפרופיל שלו שם ניתן ללמוד על הצורת כתיבה שלו, תחומי העניין ורמת הפוסטים שלו, מכאן ניתן ללמוד על הכישורים החברתיים שלו- דבר שקריטי למקומות שעיקר העבודה בהם היא בצוות. ניתן לראות הרבה פעמים גם אחרי מי עוקב ומגיב ומי מקור ההשראה שלו- כל אלו מרכיבים מקצת את אופי המועמד, דבר שעשוי להיות קריטי בראיונות עבודה.
הימנעו מסינון ראשוני
לאנשים רבים יש את הנטייה הטבעית לסנן מועמדים בשל מוצאם, גילם, השכלתם ובשל תמונה לא מוצלחת בפרופיל האישי שלהם ברשת החברתית. ככל שתמנעו מלסנן על סמך קריטריונים אלו כך יגדל הסיכוי למצוא את המועמד הטוב ביותר עבורכם.